Sommartid och örhängen.

Earth hour är en global manifestation för klimatet som startade i Sydney 2007. Miljontals människor deltar i manifestationen som genomförs genom att man idag släcker lampan en timme mellan  kl 20.30 och kl 21.30. Syftet är att medvetandegöra världens beslutsfattare om att ta klimatförändringarna på allvar. Målet är att en miljard människor i år ska delta i manifestationen. Mitt sätt att delta blir att skriva om det här på min blogg.

Idag tog prinsessan Ruth hål i öronen. Hon var jätteduktig och tyckte inte att det gjorde ett dugg ont. Hon valde, så klart, rosa örhängen. Hon älskar rosa! Sedan var det dags för kalas hemma hos en av hennes klasskompisar. De fick tacos på kalaset och hade haft roligt.

Själv hade jag turen att bli bjuden på thailändsk restaurang på dagen. Det var väldigt trevligt och gott. Efter lunchen åkte jag till den affär jag blivit inbjuden till för 1-årsfirande. Vi hade trevligt och det var roligt att träffa mina vänner igen. De sista veckorna har jag inte haft tid att träffa en del av dem och det är så mysigt att ses under festliga omständigheter. Det var även vernissage pågående i affären. Fina konstverk tagna med kamera. Fotokonst! Vackra modeller på fotona.

Sommartid!! Inatt blir det äntligen sommartid!! Man skulle kunna önska att man drabbas av en svag syréndoft imorgon bitti när ytterdörren öppnas på väg till söndagsmötet. Suck, jag vet att det inte blir så! Men med klockans hjälp ska väl, från och med inatt kl 02.00, våren driva vintern på flykten. Nackdelen är förstås att det blir en timme mindre nattsömn inatt.

Jag räknade ut att jag den här veckan haft 22 tider att passa enbart rörande barnen såsom träningar, körövningar etc. Och då är de båda yngsta pojkarna inte hemma sedan två veckor tillbaka. I så fall hade det varit fler tider att passa. I de här tiderna har jag inte räknat in starter på skoldagar och barnens olika sluttider och fritidstider. Och en del undrar varför jag inte har tid att ta en fika på stan så´na här veckor... 

"Min kärlek vill & skall jag ge dig i all evighet utan avbrott.
 Först när bergen planats ut & alla floder torkat ut.
 När det blixtrar och åskar under vinterhalvåret.
 När det spöregnar och snöar på sommaren.
 Så himmel och jord blir ett.
 Inte förrän då kanske vi skiljs åt."
                                                                 Okänd

Mårten Jansson & Sonja Aldén


Cissi, Rebecca & Sonja Aldén


Notabells & Sonja AldénFramför Sona står min Rebecca <3

Konserten!

Jag har nyss kommit hem från Sonja Aldén´s konsert. Den var mkt bra. Hon är verkligen en mkt duktig och professionell musiker. Och så vacker sén...
Tilläggas bör att jag var såå stolt över min kära Rebecca. Det var så roligt att få se henne i ett så stort sammanhang. Cissi var också med och sjöng. Grattis, min extradotter, till att vara underbar! Är sååå stolt över er båda.
Bandet var svartklädda, kören hade vita kläder, det var en professionell ljusshow, en stor publik och en fantastisk fröken Aldén. Hennes föräldrar var med på konserten. Jag fastnade totalt för hennes sång "Du får inte". Vilken underbar text. Så sann... Kärleken var temat för konserten.
När jag var på väg ner för den höga rulltrappan i Uppsala konsert och kongress för att åka hem efter konsertens slut, så passerade jag förbi fröken Aldén. Hon tittade på mig och sa:
"Vilken vacker klänning!"
Jag blev så glad och stolt! Tack Sonja! Din omsorg, energi, utstrålning och värme är fantastisk!

Kvällens absoluta höjdpunkt var, för mig, ändå uruppförandet av sången Jennie, skriven av Mårten Jansson. Han skrev den under våren och den är verkligen mycket vacker. Så många runt omkring oss, där vi satt, talade gillande om den och höll med mig. TACK, käraste Mårten! Du är en fantastisk kompositör och musiker. Den första gången du viskade mitt namn, är den första gången jag älskat för evigt! Vi älskar dig. Tack!!

Snöflingorna virvlar mot marken utanför mitt fönster. Jag sätter på min favoritlåt, släcker lamporna, tänder ett ljus och med ett leende på läpparna dansar jag runt i mitt kök. Tonerna fyller min själ, blandar sig med mitt blod och forsar runt i min kropp.
Är det själva himlen som har landat i mitt kök? Jag kan vara lycklig för att jag är den jag är!  Mörkret har försvunnit, fast det är natt. Jag får känna att jag lever & känna att jag räcker till, den tid jag har. Äldre än haven är kärlekens historia. Hur ska man kunna beskriva den? Med kärleken är man aldrig ensam. I en värld där mycket inte längre är äkta och som rör sig alldeles för fort kan musiken dränka allt det. En sång, spelad stilla/mjukt, får mig att dansa som om det vore den sista natten i världshistorien. Livet har mening.
Ser du det med mig? Tillsammans kan vi kanske höra det! Kärleken, som aldrig tar slut. Dröm med mig. Dansa med mig! Var vi än är, så kan vi göra det tillsammans i drömmen.

"Dance as if noone is watching you.
 Love as though you´ve never been hurt before.
 Sing as though noone can hurt you.
 Live as though heaven is on earth."


Tampongens lov!

Av alla uppfinningar som gjorts under 90-talet tycker jag att en av de främsta är tampongen! Hur skulle man ens kunna jämföra den med glödlampan, bilen, hjulet etc.  Det ÄR en fantastisk uppfinning.
Tänk att med lite bomull och en tråd bereda så många kvinnor så mycket lättnad, frihet och bekvämlighet. Och i FICKFORMAT dessutom. I sin enkelhet är den helt genialt konstruerad, trots att den inte innehåller USB-minne...
Hur kan det komma sig att vi inte får läsa om denna fenomenala uppfinning från förra århundradet i skolan? Vem var han/hon egentligen - uppfinnaren av denna lilla sanitetsartikel? Har han fått den uppskattning han bör få? Står han där någonstans i raden, finstilt, under Edison? Begärde han någonsin patent på uppinningen och får han ngn royalty?
Kanske han/hon ångrade att han inte uppfann något mer "rumsrent" som tex penicillin, Ipren etc? Tampongen är ju inte direkt könsneutral utan var, är och förblir kvinnans egendom!
Så, låt oss alla denna torsdag minnas vår välgörare och sända en tanke till honom just nu! Tack, du okände, för att du inte bara skrev en dålig kärleksroman, utan satsade på något livsförändrande istället!!!

"Jag vill lova Dig,
 ge dig äran
 Lova dig!
 Bara för att Du är den Du är!
 Du är värd allt lov.
 Du är suverän!
 Beundransvärd!"

(En av mina favoritlovsånger, som även passade LITE här. Men det är GUD som all ära ska ha!!)

Snöstormar, städning och funderingar.

Snöstorm!!! Brrr. Nu är det verkligen allvar! Våren bara MÅSTE vinna kampen snart. Annars är jag rädd för att både krokusarna och jag fryser ihjäl! Glad i hågen gick jag ut idag utan både täckbyxorna, långkalsongerna, dunjackan, skinnmössan och lovickavantarna. Vilket ödesdigert misstag! Det höll på att kosta mig läppfärgen. Iställt för ett vackert rött läpptift skimrandes på mina läppar lyste den blå frusna färgen igenom. Det var många med mig som frös idag. Bleka händer, blå läppar, frostnupna näsor och skakande knän var en vanlig syn i Uppsala idag när snöstormarna avlöstes av några bleka solstrålar. Fast några damer gick, som vanligt, omkring i kortkort kjol, med bara ben och var helt oberörda. Hur gör de?!

Imorse storstädade jag hela huset. Jag dammtorkade fönsterbrädorna, dammsög, badade änglarna, vaskade, plockade upp duplot från golvet, satte ihop barbie med sitt saknade ben igen, plockade upp alla småbilar, körde in Blixten mc Queen i garaget, skurade, fejade och iförd min schalett dammade mattorna (från BALKONGEN - busigt!!) Allt medan jag för full hals sjöng för mig själv. Det blev så fräscht och härligt.
Fördelen med barn och hundar är att man för storstäda åtminstone 1 ggn/v. Sedan räcker det med att dammsuga och vaska golven på markplan resten av gångerna under veckan. Hundarna får bara befinna sig på markplan. Barnen har tyvärr en tendens att glömma ta av sig skorna när de "bara ska hämta..." något.

Dagen har även innehållit en massa nödvändiga möten bla två föräldramöten. Känns det igen? Ibland undrar man hur de lyckas med att på två olika skolor lägga in möten på samma dag!  Funderar på att någon ggn fotografera min almanacka och lägga in bilden här... Det kan ge vilken chef som helst en önskan om ett nära samarbete med Manpower.

Jag får mycket frågor om hur jag får ihop det och hur jag hinner med allt. Hemligheten är..... Man kan bara göra sitt bästa och om man delar upp allt i en sak i taget och sedan delegerar, omplanerar, tar in barnvakter, gör storkok, cyklar istället för att ta den bensinslukade moderna hästen där ute på parkeringen mm så GÅR det ihop. Viktigast av allt, som jag ser det, är att barnen får egen tid med mamma varje vecka och att man kramas mycket och älskar varandra.
Sedan har man dagar när man orkar hur mycket som helst och andra dagar när allt känns slitsamt. Oavsett hur, så gäller det att vara trygg i att man står just där Gud ställt en, med de gåvor Han själv lagt ner i en. Gud ger inte större bördor än vi klarar av och genom varje prövning blir vi starkare. Så har iaf mitt liv varit! Du upplever kanske Gudsnärvaron helt annorlunda?!

Idag stod jag och tittade på fotot av vårt fadderbarn Alija. Vi betalar hennes skolgång och jag har satt upp hennes foto i köket, så att vi ser henne varje dag. Hon föddes 1995 och bor i Tanzania. Jag funderade på hur hennes dag varit idag. Har hon kunnat äta sig mätt? Är hon frisk? Har hon några leksaker? Finns det någon som ger henne en kram eller som ber aftonbön med henne? Vi har det så bra här och är så privilegierade! Att ta hand om henne är det minsta vi kan göra.

Nu ska jag och Salomo åka och köpa nya skor. Jag lovade honom det, när han gjort sin engelskaläxa duktigt idag.


Din kärlek är som en stjärna,
månen har gått upp i mitt liv.
Jag sträcker ut handen mot dig - längtan.

Min hand är kärlek,
din hand är lust.
Ur syrenernas doft väcks morgonrodnaden.

Jag ska komma till dig från en annan stjärna.
Återspegla ett stycke av din lust.
Med silkestrådar tvinnas vi samman, i mitt hjärtas fjärran hemland.
                                             
Älskade Manne!


Kär son.Älskade Gabbe, med de långa ögonfransarna som tjejjerna i skolan älskar! 

Festmys...Något av det godaste vi vet är sushi, sashimi och cherry coke.

Hängivna basketfans!Nu är Uppsala med i slutspelet och det ska bli såå spännande...

Karnevalen för Katarinaskolan på Grand.Rebecca gick i full Ninja-mundering. Hon VANN  tävlingen om coolaste utstyrseln. Hejja!

Glad!Nybliven 4-åring.

Nybliven 15-åring!Med tiaran på är hon så på väg ut i stora världen - min stora prinsessa.

Krokusar, snöflingor och domslut

Nu har det gått ett tag igen sedan jag skrev sist. Jag har bara haft så fullt upp med att bli frisk, sköta tvätten, besikta bilen, städa, laga mat mm mm
På mina långa promenader runt Uppsala tillsammans med hundarna har jag äntligen sett riktiga vårtecken. Krokusar!!! Jag blev så glad och sprallig. Det känns så skönt att våren äntligen börjar vinna sin brottningskamp mot vintern. Efter allt blaskiga och dyblöta, kalla barn är det verkligen efterlängtat. Tyvärr måst man numera ofta vada fram på de där promenaderna... Suck!
Det ska bli så roligt med alla de traditioner som hör våren till. Studentsångarna, majbrasora, forsränningen i fyrisån och alla ljusare plagg som folk hittar i sina garderober. Jag älskar våren. På vissa buskar har redan kopparna börjat brista. Pirrigt och härligt!

Fast idag så SNÖAR det! Grrr. Hejja våren! Kom igen! Kämpa! Du kan klara det!!!

Nu har domen kommit från den rättegång där exmaken stod åtalad. Han ansågs skyldig till snatteri och ofredande mot mig! Påföljden blev dagsböter. Det är så skönt att det är över. Nu kan vi kanske lägga det bakom oss och gå vidare med livet.

Ikväll har jag turnerat i singstar för första gången mot Salomo. Fast jag är en god och ödmjuk förlorare vill jag bara säga:
"Nästa gång SKA jag VINNA!!" Mina förluster måste bero på att jag är nybörjare.

Ikväll har Rebecca och kören en av generalrepetitionerna inför Sonja Alldénkonserten i Uppsala konsert och kongress. Jag är faktiskt ganska mallig över att hon ska vara med där! Det ska bli så spännande att höra dem sjunga. Jag och mamma ska gå. Det ska bli såååå roligt! Har hört insideinformation om att tjejjerna ska få mingla med frk Alldén efteråt. Kul, kul. (Fast jag måste erkänna att jag aldrig har hört damen sjunga).

Nu har flera av födelsedagarna averkats i rask takt. Salomo är 12 år nu, Rebecca 15 och Nathanael har fyllt 4 år. Vi ska snart ha släktkalas. De är så många som fyller, så vi försöker att fira dem i grupp. Vi blir ju så många varje kalas...

Nej, nu väntar favoritmyset med familjen framför "Familjen Annorlunda" på kanal 4 kl 20.00. Det är bara helt enkelt bäst!!

"Min själ var blå som vattnet, när jag första gången kom till dig.
 Solljuset glittrade som kristaller. 
 Jag glömde allt - för dig.
 
  Höll fram mitt hjärta mot dig.
  Det slog och levde i dina händer.
  Det röda livet forsade fram - för dig!

  Jag är en blåglittrande själ med rött pulserande, levande liv.
  Vill leva! Glömma allt det som varit.
  Blandas med glittret. Det vita. Rymden. Ljuset. Våren och livet.

  Välkommen till mitt gröna innersta rum!"  

Piercingar och örhängen.

Nu har det gått ett tag sedan jag hade ork att skriva något sist.
Mycket har naturligtvis hänt sedan sist. Den stora nyheten är att jag äntligen bor hemma med barnen igen. Det är så skönt att bo på en plats igen, efter att ha flyttat runt i flera månader.

Barnens pappa, Sven, har flyttat tillbaka till sitt eget hem nu och vi fortsätter som tidigare, med varsina liv. Barnen får åka emellan. Min mor bor fortfarande hemma hos mig och barnen. Det är så skönt att kunna träffas i vardagen och jag har en bit kvar till att vara helt återställd.

Några av barnen har fyllt år. Rebecca har blivit 15 år, Salomo har fyllt 11 år och Nathanael har fyllt 4 år. Nu känns det som om vi inte har några småbarn längre. Tiden har gått så fort!

Rebecca har piercat näsan. Det blev riktigt snyggt. En liten blå sten.
Salomo har tonat håret kolsvart och tagit hål i ena örat.

Det känns verkligen att de blir äldre.

Nu ska jag avsluta, för vi ska snart bänka oss framför tv:n och titta på vårt favoritprogram tillsammans: Familjen Annorlunda  kl 20.00 på tv4. Det är så roligt att se familjer som har lika många barn som vi och tom ännu fler. Programmet har inspirerat fram flera nya, roliga lösningar på vardagssaker som inte alltid är så lätta att få att fungera i en familj med många barn.

Direktöversatt från svenska till engelska:
"Än sen då?"
Then then then?


RSS 2.0