Ett nytt användningsområde för barnvagnen...Detta såg vi på bussen i Uppsala idag. *L*

SvandammenBecka njuter av sommarvärmen vid Svandammen.

Efter gudstjänsten


Påklädd statyDenna staty står utanför Akademiska sjukhuset. Någon har varit fyndig och klätt på den...

Becki i trapetsen.


Elvis på midsommaraftonElvis egna strategiska placering under midsommaraftonens festligheter.

Sal på midsommarafton


Sal och baby-nikeSal och jag var på stan. Där hittade vi dessa ursöta baby Nike skor på stadium stl 20.

Jag på läkarbesök.Jag har frossa, 40 graders feber och öroninflammation. Fick pc.

Barnvagnen.

Vi har haft en skön dag. Eftersom vi börjat känna effekt av penicillinet, både Rebecca och jag. Så har vi tittat på musikvideos, promenerat vid Svandammen, gjort ärenden, spelat alfapet och läst varsin bra bok. Just nu håller jag på och läser en intressant bok om abort.
Igår var vi på möte (bra predikan) och blev sedan bjudna hem till min mor på söndagsmiddag. En promenad hanns också med. Vädret gick från stålande sol, till hagel, på mindre än 3 minuter. Intressant! Idag har det varit varmare.
Tack alla som önskat oss en fin midsommar. Jag hoppas även ni alla haft en fin helg. Ett STORT  TACK till Y för lasagnen. Du är en riktig kristen. Vi är så glada att få känna dig! 
Och vi vill önska MP lycka med cykel-sm. Vi hejjar!!
Karin - vi önskar såå att nästa kur gör avgörande skillnad för hälsan. Du/ni är ständigt i våra tankar och böner. Det var så härligt att se er i helgen. Hoppas ni får en bra vistelse i Uppsala.

        "Lyckan väntar runt hörnet
          som en oundviklig fälla." 

                     Imre Kertész
nobelpristagare och förintelseöverlevare.


Vila! sa doktor´n...

Idag har jag varit till Mc Donald´s med Rebecca och Salomo. På kvällen blev det pizza... Så kan det se ut när barnen får önska fritt en dag *L*.
Vi har också tillbringat en stor del av dagen på läkarmottagning och sedan apotek. Mera infektioner och mera penicillin. Ja, suck. Det är tur att vi är långlediga och att det är så lugnt hemma. Inom 5-7 dagar ska alla vara kärnfriska, sa den glada doktorn.
Idag har jag varit dålig på att följa min läkares ordination på vila... Jag har tvättat 8 maskiner tvätt, hängt tvätt, vikt tvätt, rensat ogräs, varit till en granne och lånat en eldriven gräsklippare och klippt båda gräsmattorna, flyttat studsmattan, krattat gräset, städat huset, bytt lakan och sedan tagit några promenader med hundarna. Feberfrossat och frusit om vartannat. Duschen var skön på kvällen. Idag var en  sådan dag när jag önskade att jag inte var singel...! Vila?! Nja, det kan jag väl göra imorgon?! Då är det vilodag och vi ska gå till kyrkan, som vanligt.
Barnen har varit glada. Det har varit mycket bus, fnitter, sång, spelande och lekar. En och annan glass har också slunkit ner. Det var den första dagen då vi i alla fall kunnat se solen ibland. Grannarna satte genast upp en pool och de har levt rövare där hela eftermiddagen. Jag tror att de flesta av kvarterets barn var i och "provade" poolen. Själv har jag bestämt mig för att inte montera upp vår pool ännu. Den är så pass stor och jag vill att sommaren faktiskt gör sin debut innan jag funderar vidare på saken.

Till slut vill jag bara skriva HURRA för min väninna Petra Oscarsson, som fyller 40 år idag!!


"Döden kvitterar sömnskulden."
                              Glenn Hannus (min kära kusin)

Regnig midsommar!

Jag var till doktorn idag och fick bekräftat min egen diagnos. Otit! Har haft feber några dygn nu och idag startade jag med antibiotika. Det värsta är inte att vara sjuk, utan det är istället det eviga regnandet som lägger hinder för Uppsalabornas midsommarfirande.
Idag åt Sal och jag kinamat. Sedan var vi till UFF och fyndade några småsaker. Sal fick också ett par nya foppatofflor. Vi hittade dem i Gottsunda centrum för bara 29 kr. Rena, rama fyndet. Ikväll har vi myst med film. Jag har även handlat till midsommarafton. Till övriga blev det traditionella nypotatis och sill. Till mig själv köpte jag lite olika sorters asiatiska svampar. Det blir gott!

Self-pitty
"I never saw a wild thing
 sorry for itself.
 A samll bird will drop frozen dead from a bough
 without ever having felt sorry for itself."
                           
                                      D H Lawrence
                                   Selected poems

Sal och Elvis på stor sten.Salomo klättrade upp på stenen, klappade på sitt ben en gång och sa "Elvis - hit!" Genast kom Elvis
rusande och hoppade upp på enorma stenen. Coolt!

Sal gungar trädgunga.Elvis tittar nyfiket på.

Sal på mc Donalds.Chokladdonut, en glass och fanta är aldrig fel!

Kommentarer och en skön eftermiddag.

Jag har fått en och annan elak kommentar ang resan jag gjort etc. Eftersom jag inte skrivit vad tragedin handlar om så har du som skrivit dessa "anonyma" inlägg ingen aning om vad det rör sig om annat än om du skulle vara anhörig. För allmän upplysning vill jag tillägga att samtliga övriga familjemedlemmar, utom Sven, fått/får professionell hjälp de senaste åren för att kunna hantera allt som hänt under tiden vi levde med Sven. Detta rör bla alkohol, lögner, ofredande, stöld mm. Så var även detta skrivet för allmän kännedom.
Min dotter skriver på sin blogg att "hon saknar sin starka, kristna mor". Jag har funnits vid hennes sida hela hennes liv genom allt vi gått igenom. Jag har inte ändrat mig. Däremot har jag tillbringat en del av året som var på sjukhus (se tidigare i bloggen). Detta har skapat oreda i hennes känslor. Hon är dessutom mitt i de stormiga tonåren. Rättegångar mot Sven mm har även gjort att hon känt sig emotionellt sårbar. Barnen är det bästa i livet och det finaste som finns. Vi är en stark och trygg enhet tillsammans.

Idag har jag tappat rösten, är subfebril och känner mig lite krasslig. Allergichocken jag fick tidigare i veckan är inte helt avklingad ännu. Det har blivit många timmars vila och så har Sal och jag haft roligt på eftermiddagen. Bus med hundarna, studsmattehoppning, en koja i skogen och Mc Donaldsfika. Fika med goda vänner hanns också med.
Till sist var jag till Ikea och köpte de svarta gardinerna Sal önskat sig till sitt nya, egna rum. Jag köpte ett par som heter Sarita. De är genomskinliga och lite blanksvarta. Det blir snyggt! Jag ska hänga upp dem ikväll. Jag hittade också fina gardiner till Nathans rum. Det kommer att bli fint med vita spetsgardiner som rumsavdelare.
På eftermiddagen hade Sal och jag en högtidsstund när vi skördade våra första egna rabarber från rabatten. De rensades, skars och frystes in i tre fulla Tupperware fryslådor. Deras frysset är så bra, för bären styckfryses i dem och kladdar inte ihop till en enda issörja. I vanliga plastlådor eller påsar får man tina hela asken för att kunna ta fram några bär. Tupperwares frysbehållare gör att man kan ta fram bara fem hallon, om man så önskar. Me like!

"Tala inte så högt att du inte kan höra ditt hjärta."


TrapetsenÄNTLIGEN är trapetsen uppsatt! Tack T för hjälpen.

"Wife-trap!"Lasse driver Frufällans marknad i Borås.
Gör gärna ett besök där och fynda kläder, prylar, kök, matvaror, miss Mary mm
Njut även av gemenskapen med alla de härliga människor som jobbar där.

Lasse PakarinenMin gode vän och barndomskamrat. Även han missionärsbarn.

High Chaparral


Mitt första hem som gift!I den här pyttelilla campingstugan på High Chaparrall bodde jag och Rebeccas pappa Daniel
när vi väntade henne. Båda två arbetade inne på området.
Stugan är ca 8m2.

Natt i HerrestadHär står jag i Herrestad.

Älskade HerrestadVi åkte också till Herrestad, där jag bodde några lyckliga år under uppväxtåren. Nu bor Jonas Tärn (fotbollsproffset) där istället... Herrestad blev mitt Afrika i Sverige - min plats här att kalla hemma. Det kommer det alltid att vara - här i Sverige i alla fall.
Det var underbart att se vårt gamla hus, vattnet, ån, skogen, kvarnen och allt det jag älskat så mycket. Min förstfödda dotter ligger begravd där. Älskade Nadja. Jag ska aldrig glömma!

Tänk när släkt och vänner...Det var så roligt att träffa Katarina igen!!! Kär väninna från ungdomsåren.
Katarina var också den som hjälpte mig att rymma till Danmark vid 16 års ålder,
när livet var som mest nattsvart... Lite kuriosa bara *L*

Pizzeria ChaplinEuropamästare i pizzabakning och definitivt Sevriges bästa pizzor! Det här är en bild från innergården. 

Rebecca i Apladalen i Värnamo.För 14 år sedan togs ett foto på mig i samma trappa och i exakt samma position...
Nu sitter min vackra dotter där!

Per och KerstiNär jag var ca 16 år gammal jobbade jag som turistgiude i Apladalen i Värnamo. Här träffas vi igen...

Jag på studentfesten.


Kär och mycket älskad faster!!Min kära, älskade faster Christel!

Småkusiner - sysslingarMellan min kära kusin Martina och min dotter Rebecca skiljer det två veckor och en generation!

Doktor JillMin kära kusin Jill (storasyster till Petra). Bor och arbetar i Finland.

Student - Kusin vitaminGrattis till examen!!! Hoppas du har en underbar resa på Irland nu också.

Ester


Innan vi åkte på semester passade jag på att festsminka min goda väns dotter
Ester inför hennes festkväll.

Avancerad läskonst.Under Rebeccas loftsäng har hon hängt upp en hängmatta som hon tar ner ibland.
Här är det Gabbe och hon som myser en stund före kvällsmaten.

Manne och hans fröken Eva-Liis Löw.


Manne på vårterminens sista trumlektion.


Kaffepaus på stan.Manne tar en kopp kaffe sittandes på en "sandlåda". Den gula apperhetsmedaljen fick han av doktorn vid senaste blodprovstagningen.

Bilsemester.

Vi kom just hem från en 1460 km lång bilresa. Det var jag, Rebecca och min mamma som åkte. Jag körde hela vägen. Det gick jättebra. Jag finner det rofyllt att köra bil... Idag har jag och Becki tvättat bilen både inuti och utanpå. Den blev jättefin!
Huvudorsaken till resan var att min ena kusin, Petra, tog studenten. När vi ändå var ute och reste så passade vi på att åka till Värnamo och hälsa på goda vänner. Efter Värnamo hälsade vi på i Borås över natten och sedan bar det av till Göteborg. Vi fick en fin dag tillsammans med min kära extrapappa Rory och nästan hela hans familj. TACK, alla ni som gjorde den här resan så otroligt underbar för oss!!

Vi saknar er så mycket och tänker ofta på er! Doris och Lasse, Linda och Björn, Christel och Herbert, Rory och Gunilla mfl. Älskar er!!

De som känner mig väl och vill ta kontakt ang det tragiska som hände vår familj är välkomna att kontakta mig via min vanliga mail! Pg min exman m släkt/vänner läser bloggen kommer jag inte att skriva något mer om det här. Det enda jag kan skriva är att vi hoppas att min exman Sven söker professionell hjälp.

TACK alla, som har tänkt på oss och bett för oss. Skyddsänglarna jobbar övertid här. Fortsätt gärna be för oss.

Många har skrivit till mig och frågat när jag ska börja blogga igen. Tack alla ni som läser den och som bryr er om oss.

Imorgon ska Rebecca på läger och jag är ensam hemma med hundarna några dagar. Midsommarafton har jag knappt ens tänkt på ännu. Förra året var i allihop vid Ramsta bygdegård.

Jag har lagt allt åt sidan nu och påbjudit mitt hjärta att följa det som är sant, rätt och riktigt. Jag mitt i mig, i mitt allra innersta rum. Jag har inget att dölja. Jag är fri! Om drömmar och önskningar är dåraktiga sagor, så är jag en dåre. Om så än omständigheterna vill krossa mig, så ska jag - som när kronbladen på blomman känner snön dala ner från himlen över den - ändå leva mitt liv fullt ut! När världen omkring mig delas och splittras, ska Guds kärlek fortsätta ge mig styrka. Tron, hoppet och kärleken. Så nära mig att jag inte med händerna kan beröra dem. Gud är mig närmare än mina egna andetag.

"Man säger att en ängel
 genom rummet går
 när efter glam och gamman
 en plötslig tystnad rår."


DagisfröknarnaHär är de duktiga dagisfröknarna! Hejja fröknarna! Tack för i år.

Diplomerad lejonungeGlad Manne visar sitt diplom. Nu har han gått ut Lejonungarna.

Lejonungarnas sommaravslutning.

Idag var vi på avslutning på Mannes dagis. Det var trevligt. Barnen där hade förberett sig med ramsor, sånger och en jättecool dans! De var mycket duktiga. Hela familjen var där, inklusiva S och mormor. Manne var glad över det.
På eftermiddagen hade barnen umgänge med S och jag, Rebecca och mormor åkte till Röda korset några timmar. Det var roligt. Vi fyndade lite allt möjligt. Bla hittade vi en jättesnygg klänning till Rebecca, som hon ska ha på sig på bröllopet på torsdag. Hon ska ju vara brudtärna. Det kommer att bli väldigt spännande för henne. Klänningen var oanvänd, från Monday och hade som ny kostat  >500 kr. Nu betalade jag 60 kr för den. Bild kommer senare.

Nu håller jag på och förbereder för morgondagens 11 tider jag har att passa med barnen till olika ställen. Suck! Tur att mor är ledig imorgon och hinner hjälpa till.
Jag sov dåligt inatt. För första gången på flera månader har jag mensvärk. Usch, vad det är skönt de månader man slipper. Knaprar alvedon och har en kärleksaffär med min värmekudde. Körsbärsteet jag fick på mors dag hjälper också *L*.
Idag var reparatören från Uppsalahem här och fixade problemet med avloppet i övre badrummet. Vi har bara väntat en månad...! Det visade sig att det inte var jag som var kvinnlig, utan att det faktiskt var fel på avloppet. Skönt att det äntligen är fixat nu.

Hittade några visa ord nedskrivna i en bok idag. Gillar dem starkt.

"Jag kommer aldrig mer klaga över att vara tvungen att
 gå upp tidigt på morgonen när min trötthet beror på  de
 långa timmar jag levt ett välsignat liv."
                                                          Darlene Zscech

RSS 2.0