Naggande god!

Nathan hade smugit förbi och provsmakat tårtan innan fikat...
Nathanael hade smugit förbi och provsmakat tårtan innan fikat...

Dagens andra stora händelse.

Ruth tappade sin andra tand och nu väntar vi på tandfén...
Ruth tappade sin andra tand idag. Det var väldigt spännande. Nu väntar vi på tandfén.


Jubilaren.

På väg till kinarestaurangen.

Födelsedag.

Lördag 26 juli.

Jag vaknade i ett hav av ballonger till ljudet av mina barn som sjöng för mig. De hade smugit in och lagt mängder av uppblåsta ballonger i hela min säng medan jag sov. Det var helt underbart!
Eftersom jag redan packat alla brickor så fanns det inget att duka födelsedagsfrukosten på, så Rebecca hade gjort iordning en underbart fin bricka (med fräscha blommor och allt) på en ugnsplåt. Helt underbart fiffigt! Och eftersom det ju inte fanns brickor, så kom alla barnen med stekpannor, kastruller etc innehållandes presenter och kort.
Även min mamma var här och firade på morgonen. Jag fick allt en jubilar kan önska sig. Eftersom jag samlar på Willowtree-figurer hade barnen köpt två sådana till mig. De var underbara. Mamma hade köpt boken om Akiane (en enastående flicka med ett uppdrag från Gud). Kära syster Sandra hade skickat presenter från Canada också. Av henne fick jag bla en trätavla med bönen "Fader vår" på engelska.
Innan vi åkte iväg kom ett blomsterbud med en fantastisk bukett blommor från Mårten. Han är fortfarande bortrest. De står på köksbordet nu och är bedövande vackra. Jag blev så jätteglad!

Lunchen åt vi på kinarestaurang, vilket vi gjort på min födelsedag i flera år. Det är nu en given tradition. Barnen åt tills de rullade. Det var härligt och festligt! Efteråt fick jag en underbar skiva med tempelsång och en King James Bibel. Det har jag länge önskat mig.

På eftermiddagen hjälpte vi, ett glatt gäng människor, till att förbereda hemma hos min mamma. Hon ska få gäster under hela europakonferenseen och det fanns massor att göra.

Väl hemma fick vi lyssna till vacker stämsång på telefonsvararen, när Sandras familj sjungandes önskade Happy Birthday! Det var så mysigt.

Det blev en av de bästa födelsedagar jag någonsin haft!

Dagens citat:
"Respect the lonely one,
 Talk to the old one,
 Be good to the sad one,
 and be always the happy one"
                           Rebecca Björklund Granström 

Umgänge och gäster i sommarhettan!

Fredagen 25 juli

Idag har vi haft gäster igen. Vi såg på film och hade jättetrevligt tillsammans. Mycket av tiden ägnades åt samtal om Gud. Vi hade mycket intressanta samtal, där vi i det mesta fann nya saker att prata om. Tex vart tog Elia och Mose egentligen vägen?
Det har varit jättevarmt idag! Barnen har turats om att bada i badkaret och att dusha. Vi vuxna har suttit vid fläkten och druckit kallvatten. Gästerna hade bakat chokladkakor åt oss. De tog slut på några timmar.

Två av barnen har haft umgänge med sin pappa några timmar på eftermiddagen idag.  Med tredje part närvarande gick allt bra. Lillflickan kom hem med glitterrosa, målade naglar. Hon var jättefin.

Kvällen fördrevs vid köksbordet och på studsmattan. Då barnen lagt sig kom min mamma hit för att sova över. Jag tror det har att göra med min födelsedag imorgon. Jag är såååå nyfiken!


Idag klippte vi håren hos frisör. Både jag och småpojkarna kom hem fina i håret. För smågrabbarna var det första gången och de tyckte att det var enormt spännande. Fina blev de också!!

Dagens citat:
"If you can dream it - you can do it!"

Ikea, bad och glada vänner!

Torsdag 24 juli.

Jag vann kriget mot tvätten!! Nu är allt tvättat och invikt i skåpen. Yippee! Nu ska vi packa varsin resväska med kläder för den första tiden i radhuset, så att vi kan packa ner resten ur skåpen inför flytten på onsdag. Det har tagit tre dagar att tvätta igenom alla kläder, handdukar och lakan. Nu är det äntligen klart!

Dagens mysigaste var att vi åkte till Ikea. Jag köpte inget!! Däremot åt vi lunch tillsammans och de yngre lekte i bollhavet. Vi hade väldigt mysigt tillsammans.
Under dagen sålde jag också några av möblerna vi har ute på Blocket. Det är så roligt när ens saker kan komma till användning hos någon annan. Bla sålde jag en av sängarna och en takfläkt. För pengarna kunde jag hyra ett släp som vi använde till att köra bort de trasiga utekaninbyrarna med. Det är så skönt att det är gjort!
Rebecca hade kaninköpare här och de reservarade några av hennes kaniner. De skulle hämta dem innan helgen var slut. Då får hon lite fickpengar. Just nu har vi många ungar att sälja och annonsen på Blocket hjälper. Rebecca har även satt upp annonser på lokala affärer etc.
På eftermiddagen hade vi gäster. Som mest var här 17 personer (inkl barnen) som hjälpte till att packa. Till kvällsmaten var vi 14 personer som samlades kring potatis med stekta korvar och fiskpinnar. Det blev en härlig middag med missionärshistorier och många skratt.
Dagen avslutades med ett dopp i Mälaren. Det var så vackert vid vattnet i skymningen. Jag älskar när skuggorna börjar bli långa och vattnet ändrar färg. Alla ljuden avtar och natten smyger sig sakta på. Idag var det så varmt ute att även kvällen kändes varm. Om bara alla myggen drunknat, så hade barnens dopp kanske blivit mindre hastigt. Det är jobbigt med barn och myggor!

Dagens värsta var att mina barn fortfarande inte kan få besked om sina nya skolor efter flytten, för att deras pappa inte vill skriva under skolbytespapprena för tre av barnen. Grrr! Det är sååå frustrerande för barnen att inte få veta hur hösten blir.

Vi har trots allt packande haft liten underbar dag tillsammans. Det ska bli så spännande att se vad morgondagens alla händelser innebär för barnen. Bla ska mina småkillar (Manne 4 år och Nathan 3 år) få klippa sig hos frisör för första gången.

Jag har känt mig så lycklig idag. Gud är så god mot oss och jag är så glad över de vänner som erbjuder sig att hjälpa till praktiskt eller att komma hit och umgås en stund. Det är så givande och roligt med vänner - både nya och gamla!
Vi börjar förbereda oss för europakonferensen på Livets Ord. Vi ska bara vara med några dagar denna gång, men det ska bli så roligt. Barnen älskar sockervadden och hoppborgarna. Själv gläds jag över barnens glädje och tycker det är så roligt att träffa gamla och nya vänner. Nu ska vi packa så mycket som möjligt innan, så att vi kan vara lediga under konferensen (de dagar vi kan gå dit).
Klockan är långt efter midnatt och jag ska avsluta med ett citat jag fick:

"Be like the bird, who, halting in his flight, on limb too slight, feels it give way beneath him, yet sings, knowing he hath wings."
                Victor Hugo

Börjar blogga idag!!

Tonårsdottern visar hur man gör...
Så nu börjar min resa!Välkommen till min nya blogg!


Jag kommer att skriva om min familj, skolan, hästen, jobbet, tankar och drömmar. Allt som hör livet till! Det ska bli roligt!
Just nu håller vi på att flyttpacka. Vi ska flytta till ett radhus i Uppsala från villan på landet. Det är jobbigt och stökigt, men nu rullar snart flyttlasset! Charmigast med att packa med alla barnen hemma på sommarlov är när de två yngsta packar upp lådorna man just packade ner...
Vi är jag och mina sex barn. Barnen har ytterligare två syskon i himlen. Min äldsta dotter, Nadja, skulle varit 19 år gammal i år och så födde jag även en prematur pojke 2001. Mina andra barn är Rebecca 14 år, Salomo 11 år, Gabriel 8 år, Ruth 6 år, Emanuel 5 år och Nathanael 3 år.
Välkommen till min blogg!

RSS 2.0