Söndagsmöte och nyfixat hår.

Idag var vi allihop på söndagsgudtjänst i Pingstkyrkan. Mikael Järlestrand sjöng så fint och det var högtidligt och vackert. Under jullovet är det ingen söndagsskola, man alla barnen satt fint hela mötet. Även treåringen satt fint i min famn.
Jag sjöng med i en av sångerna som Mikael sjöng, fast jag sjöng den på engelska (eftersom jag inte kan den på svenska). Då vände sig minstingen om (han är 3 år) och tittade på mig. Så sa han:
- Mamma! I den här kyrkan sjunger man på svenska!!

Nu ska vi äta en härlig söndagsmiddag tillsammans, innan jag åker tillbaka till lägenheten igen. Imorgon börjar nyårskonferensen på livets ord. Vi brukar gå, men i år vet jag inte om vi kommer att gå på så många möten.

Just nu håller Ruth på att göra mig fin i håret. Hon fick ett set med hårstylingsaker i julklapp och nu jobbar hon för fullt! Det brukar resultera i åtminstone 6 pippilotter och diverse hårspännen. Det är mysigt att bli ompysslad. Ruth är duktig på att pyssla med hår.

Kaninerna blir lite extra ompysslade av de äldre pojkarna. Vi har kaniner i uteburar på baksidan av huset. Just nu har vi ca 8 stycken. Pojkarna ger dem morötter och torrfoder just nu. De har det bra ute, fast det är ca 8 minusgrader idag. De är ett roligt tillskott till familjen.

Imorse väckte Gud mig innan väckarklockan ringde. Jag sov dåligt inatt och hade ganska ont i huvudet. Jag besväras fortfarande mycket av migrän och huvudvärker. Jag hörde en mild röst som sa i mitt huvud ett ord från bibeln som jag inte tänkt på på länge. Det spännande var att på mötet handlade flera av sångerna om samma text som jag hörde på morgonen.
Inför det nya året är det många som oroar sig för terrordåd, klimatet, ekonomi etc . Nu  ska vi snart byta år och som kristen kan man stå trygg med ett annat perspektiv, eftersom Bibeln lovar att Gud ska vara med oss och ta hand om oss vad som än händer!
Det var vad morgonens maning i mitt inre handlade om:

"Den Sonen gör fri, han är verkligen fri!"

En GOD JUL och en rosa julgran!!

Efter att ha varit sjuk jättelänge har jag äntligen kommit hem till min familj. Jag är bara hemma på permission, men det är underbart att vara här igen!

De överraskade mig med en rosa gran med svarta pynt och girlanger. Det är ovanligt, men fint! De har varit jätteduktiga att julpynta!
För en gångs skull har jag lyckats slå in alla mina julklappar innan jul. I vanliga fall brukar jag hålla på till kl 03 på julnatten. Till saken hör att redan då jag var 4 år gammal var jag en expert på att öppna mina paket och försluta dem före julafton. Av någon underlig orsak bevakas alltid paketen nu för tiden...

På julafton har vi en rolig tradition som kallas "Gömma tomtar". Den går ut på att 1 cm stora tomtar göms över hela huset, i alla olika höjder, och man letar sedan efter dem. Tomtarna ska gömmas så att man ser någon del av dem och det är jag som gömmer dem. Då man hittat alla tolv tomtarna får man en present! Det är ett roligt och spännande tidsfördriv för hela familjen på julafton.

Nu är det dags att sätta presenterna i barnens strumpor och så ska risgrynsgröten bli klar. Sen lockar kudden - för det blir med största säkerhet en tidig morgon...

"Do not pray for tasks equal to your abilities, but pray for abilities equal to your tasks. Then the performance of your tasks will be on miracle, but you will be the miracle!"

RSS 2.0